NH.2023.028 (3)

Een goede plek voor uw kind

Een goede plek

Op De Noordhoek weten we dat praktijkonderwijs werkt!
Onze school is een kleinschalige praktijkschool met ruim 200 leerlingen, allemaal met hun eigen mogelijkheden en talenten. We zijn trots op wat onze leerlingen bereiken.

Leren=doen
Leren door doen én leren doen. Dat is waar ons onderwijs zich op richt. In alle leerjaren volgt uw kind een onderwijsprogramma dat goed past bij de eigen mogelijkheden en interesses.

Kleine klas
Onze leerlingen zitten in een kleine klas van maximaal 14 leerlingen. Zo krijgen alle leerlingen heel veel persoonlijke aandacht en de juiste uitleg. Met die hulp voelt elke leerling zich gezien. Aandacht draagt bij aan een goede ontwikkeling.

Allemaal anders, ieder zijn talent!
In het Praktijkonderwijs leren jongeren een goede werkhouding en nuttige vaardigheden. Deze kunnen ze in hun latere werk meteen gebruiken. In de verschillende praktijkvakken ontdekt jullie kind zijn talenten en voorkeuren. Op De Noordhoek hebben we de volgende praktijkafdelingen:

  • Techniek
  • Bouw
  • Zorg
  • Dienstverlening
  • Horeca
  • Groen (Plant & Dier)

Binnen de andere onderwijsmomenten zoeken we naar ieders talent. CKVT (Cultuur Kunst & Vrije Tijd) verrijkt de ontwikkeling van onze leerlingen. In de bovenbouw gaan de leerlingen met het vak bewegingsonderwijs op bezoek bij veel verschillende sportverenigingen en -organisaties. Daarnaast zoomen we in op de sociale en individuele mogelijkheden van iedere leerling. En dan is er altijd nog ruimte voor die ongeplande, verrassende momenten waarop een leerling iets meer van zichzelf laat zien. Die momenten grijpen we graag met beide handen aan!

Het gebouw
De inrichting van onze school is speciaal aangepast aan 'leren door te doen'. In de mooie ruime praktijklokalen kan elke leerling meteen aan de slag.

Een waardige plek in de samenleving.
Voor elke leerling een waardige plek in de samenleving. Dat is ons doel. Leerlingen van De Noordhoek komen goed terecht: ze verlaten de school met een diploma Praktijkonderwijs. Ook kan uw kind Branchegerichte Certificaten halen en sommigen het Entree mbo-1 diploma. Leerlingen hebben vrijwel allemaal meteen een baan.

Aanmelden